معاونت آموزش و پژوهش
معاونت آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر استان سمنان، کلیه امور مربوط به برنامه ریزی، اجرا و نظارت بر فعالیتهای آموزشی و پژوهشی جمعیت هلال احمر را برعهده دارد.از جمله حوزههای مختلف این معاونت میتوان به پژوهش، آموزشهای عمومی و همگانی، آموزش تخصصي، آموزش ضمن خدمت وكوتاهمدت اشاره نمود.
آموزش های عمومی و همگانی
این حوزه، برنامه ريزي و اجراي دوره هاي مقدماتي كمكهاي اوليه و همچنين آشنايي و مقابله با حوادث طبيعي و انسان ساخت براي عموم مردم وعلاوه برآن، افرادي كه به تازگي عضو جمعيت هلال احمر شده اند را به عهده دارد.
ارتقا دانش و همچنين ايجاد مهارتهاي لازم در زمينه «آشنايي با سوانح و حوادث»و همچنين «امداد و كمك هاي اوليه»يكي از مهمترين عوامل ارتقاي توانمندي هاي افراد جامعه در مقابل بروز حوادث و كاهش اثرات زيانبار آن است.
از طرفي در هنگام وقوع و همچنین پس ازحادثه نيز اولين دسته افرادي كه اقدام به نجات مصدومان مي كنند، امدادگران حرفه اي نيستند، بلكه افرادي هستند كه در محل حادثه حضور دارند.لذا اگر اين افراد دانش و مهارتهاي لازم را كسب نموده باشند، مي توانند ضمن نجات جان آسيب ديدگان حادثه از تلفات و صدمات بيشتر جلوگيري كنند.
بر همين اساس، جمعیت هلال احمر به عنوان نهادی امدادی و عام المنفعه، عمده فعالیت خود را به موضوع آمادگی و آموزش کمکهای اولیه متمرکز کرده است و خود را مکلف میداند با شعار «در هر خانواده ایرانی یک نفر امدادگر»، بسیاری از برنامه های خود را برای آموزش همگانی امدادی متمرکزنماید.این آموزشها شامل دورههای آموزش امداد و کمکهای اولیه، آشنایی با حوادث و سوانح طبیعی و انسانساخت، دوره های آموزش مبتنی بر نیاز محلی، مانور، برنامه های اطلاع رسانی و... می باشد.
علاوه بر این، آموزشهایی نیز تحت عنوان آموزشهای عمومی، برنامه ریزی و اجرا می شوند که در راستاي آماده سازي داوطلبان عضويت در جمعيت هلال احمر براي ارائه خدمات داوطلبانه در اين جمعيت طراحي و اجرا مي گردند.عمده این دورهها شامل آموزشهای اولیه مهارتهاي داوطلبي و آموزش امداد و کمکهای اولیه 35 ساعته می باشد. دوره همگانی و عمومی به صورت حضوری و نيمه حضوري به علاقهمندان ارایه می گردد.
اهداف
· ارتقاي سطح دانش و مهارت اقشار مختلف جامعه در خصوص «امداد وكمك هاي اوليه»
. ارتقاي سطح دانش و مهارت اقشار مختلف جامعه در خصوص «آشنايي با حوادث و سوانح و نحوه مقابله با آن»
· ايجاد انگیزه در زمينه «امداد و كمك هاي اوليه و همچنين آشنايي با حوادث و سوانح»
· ترويج فرهنگ خود امدادي و دگر امدادي
آموزش تخصصی
جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران بر اساس بندهای اول تا سوم از ماده ٣ اساسنامه جمعیت هلال احمر موظف به ارائه خدمات امداد و نجات در هنگام بروز حوادث و سوانح میباشد که بر طبق ماده ٢٢ اساسنامه یاد شده، عمده این خدمات بایستی بوسیله افراد علاقهمند و با جلب خدمات داوطلبانه آنان ارائه گردند.اين حوزه آموزشي، به منظور تربيت نيروي انساني متخصص باهدف توسعه و ترويج مشاركت عموم در ارائه خدمات امدادي تلاش مينمايد.
حوزه آموزش تخصصی، ضمن برنامهریزی و تدوین دورههای آموزشی در چارچوبی کاملاً علمی و کاربردی تلاش نموده تا با ارائه دورههای آموزشی متناسب با مأموریتها، وظایف محوله و مورد انتظار داوطلبان خود، گامهای استواری در این عرصه خدمتگذاری بردارد.
دوره هايي كه اين بخش براي اعضاي امدادگر جمعيت هلال احمر برگزار مينمايد شامل دوره هاي تخصصي و تربيت مربي مانند:جستجو و نجات در آوار، جستجو و نجات در جاده، جستجو و نجات در کوهستان، جستجو و نجات در دريا و .... ميشود.
اهداف
· ارائه آموزش تخصصی به داوطلبان عضویت در تیمهای امداد و نجات
· افزایش دانش نظری و عملیاتی اعضای تیمهای امداد و نجات
· افزایش کارایی و اثربخشی عملیات امداد و نجات در سوانح و حوادث
· ارتقاء توان کیفی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در راستای مقابله با حوادث و سوانح ملی و بین المللی و بهبود روند امداد رسانی و ارائه خدمات نجات
· تبادل و انتقال آموختههای تجربی و ارتقاءکیفی و ایجاد انگیزه در امدادگران و نجاتگران داوطلب.
آموزش كوتاه مدت و ضمن خدمت
در برگزاری دوره هاي كوتاه مدت و ضمن خدمت تلاش بر این است که آخرين يافتههاي علمي و تجربي براي پرسنل و مديران جمعيت فراهم گردد.
از جمله وظایف این حوزه طراحی، برنامهریزی و اجرای دوره ها وکارگاههای آموزشی با در نظرگرفتن توانمندیهای لازم برای هرشغل با رویکرد افزایش دانش نظری و ارتقاء مهارت عملی و ایجاد هماهنگی بین علم و عمل میباشد.از جمله سایر وظایفی که از طریق این حوزه پیگیری و اجرا میگردد میتوان به این موارد زیر اشاره نمود:
· هماهنگی با سایر سازمانهای دخیل در امر آموزش کارکنان دولت
· بررسی مدارک آموزشی همکاران جمعیت به منظور برخورداری از مزایا و امتیازات مربوط به آموزشها.
· برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی ویژه مدیران جمعیت
· برنامه ریزی و اجرای دوره آموزشی غیرحضوری
مربیان
نیروی کارآمد و متخصص از مهمترین مولفه های نیل به اهداف یک سازمان به شمار میآیند و در این راستا آموزش و به روز نمودن اطلاعات آموزش دهندگان بسیار شایان توجه است.
از آنجاکه مربیان جمعیت هلال احمر میبایست به اطلاعات جدید و مورد نیاز در حوزههای حرفهایی خود دسترسی داشته باشند و آن را به اعضای جمعیت هلال احمر ارایه دهند، معاونت آموزش و پژوهش استان اقدام به اجرای دوره های تربیت مربی در زمینه امداد و کمکهای اولیه، پایه داوطلبی و آموزشهای تخصصی مینماید.
انتظار می رود با اجرای این دوره ها نیل به اهداف آموزشی جمعیت هلال احمر محقق گردد.
در این دورهها مربیان پس از طی نمودن دورههای آموزشی، توانایی انتقال آموخته ها، تجربیات و مهارتهای کسب شده خود را در زمینه دانش و مهارتهای آموزشهای عمومی و تخصصی به فراگیران خواهند داشت.
اهداف:
· تامین مربیان مورد نیاز هلال احمر استان در زمینه آموزشهای عمومی و همگانی
· تامین مربیان مورد نیاز هلال احمر استان در زمینه آموزشهای تخصصی
. یکسان سازی سطح آموزشی مربیان و نحوه انتقال دانش و مهارت به فراگیران
راههای ارتباطی
معاون آموزش و پژوهش: سرکار خانم دکتر پریوش پیوندی شماره تماس: 33328057-023
آدرس: بلوار قدس، ساختمان معاونت آموزش و پزوهش استان